Jdi na obsah Jdi na menu
 

1. liga - sezóna 1

28. 12. 2015

Kikyn cup - sezóna 1

1. LIGA

Úvodní turnaj 1. ligy začal duelem Juventusu s PSG. Domácí byli v prvním poločase jasně lepší, jenže soupeř z kraje druhé půle snížil na 2:1 a bylo to ještě drama, nakonec se šťastným koncem pro domácí. Ve druhém duelu Bayern překvapil Chelsea, která byla v poli lepší. Díky povedené akci zvítězil 1:0. Chelsea pak doma hostila Juventus, soupeře trápila, ten se však ve druhém poločase dvakrát prosadil po standardce. Vzhledem k následnému vítězství PSG nad Bayernem 1:0 bylo jasné, že Chelsea skončí ve skupině poslední. Nic na tom nemohlo změnit ani poslední utkání, které Blues stejně nezvládli, prohráli potřetí. V duelu Juventusu s Bayernem stačila domácím na prvenství ve skupině i prohra 0:1, která se nakonec opravdu zrodila. Do semifinále tak přímo postoupil italský celek, PSG a Bayern zamířili do čtvrtfinále.

skupina A V R P SKÓRE BODY
1.
Juventus FC Lukáš V. 2 0 1 4 : 2 6
2. PSG Honza D. 2 0 1 5 : 2 6
3. FC Bayern München Péťa P. 2 0 1 2 : 1 6
4. Chelsea FC Venca F. 0 0 3 0 : 6 0

* o pořadí na prvních třech místech rozhodla minitabulka tří

Ve skupině B šel od začátku za postupem Tottenham a Valencia. Oba celky zvládli duely proti Wolfsburgu a Realu Madrid a zajímavé tak bylo až poslední kolo, v němž se utkali lepší dvojce a slabší dvojce mezi sebou. V duelu o to, kdo bude hrát baráž branka nepadla. Díky menšímu počtu vstřelených branek (0 a 1) zamířil do baráže, před turnajem nečekaně, Real Madrid. Wolfsburg se těšil na čtvrtfinále s Paříží. Duel o první místo rozhodla obrovský chyba brankáře Valencie, který po rohu podskočil míč a bylo hotovo. Tottenham ve skupině neinkasoval a suverénně prošel přímo do semifinále.

skupina B V R P SKÓRE BODY
1. Tottenham Hotspur Danda Š. 3 0 0 4 : 0 9
2. Valencia CF Ondra P. 2 0 1 4 : 2 6
3. VfL Wolfsburg Pepíno S. 0 1 2 1 : 4 1
4. Real Madrid CF Radek V. 0 1 2 0 : 3 1

V prvním duelu o záchranu měl navrch domácí Real a v pohodě zvítězil 2:0. V odvedě se navíc záhy dostal do vedení. Chelsea sice ve druhém poločase zabrala, zápas otočila, ale prohra v celkovém součtu 2:3 už se zvrátit nedala. Prvním sestupujícím v historii 1. ligy se tak stala Chelsea.

Ve čtvrtfinále potvrdili oba, ve skupinách druzí, roli favorita a zvítězili. Duely Juventusu a Valencie jsou vždy velice zajímavé, domácí se však po celý duel přes mírnou převahu příliš nedostávali do šancí, hostům se povedla jedna křídelní akce po níž otevřeli a vlastně i uzavřeli skóre, Valencia byla ve finále. Ani ve druhém duelu nepostoupil favorit a vítěz skupiny. Paříž se po celé utkání zuřivě a hlavně úspěšně bránila a vyšla jí akce, po níž si domácí srazili míč do vlastní sítě. Bylo tak jasné kdo s kým bude hrát o umístění.

V duelu o páté místo se konečně naplno prosadil Wolfsburg, kanonádu odnesl Bayern - 4:0! V urputném zápase o třetí místo branka nepadla. Juventus nezvládl penaltový rozstřel, Tottenham bral bronz. A pak přišlo finále. Valencia měla mírnou převahu, ale, jak bylo pro tento turnaj typické, zvítězil outsider. Skvěle rozehranou standardku odvrátili obránci Vale jen na velké vápno, odkud se z první trefil k tyči Cavani. Byla to jediná branka finále hraném ve Wembley. Rozhodla o tom, že prvním vítězem první ligy se nečekaně stala Paris Saint-Germain. Během turnaje PSG inkasovalo jen dvakrát (v úvodním duelu skupiny) a i díky tomu je překvapení na světe.

 o záchranu
  - 2 - 0
  - 2 - 1
po celkovém výsledku Chelsea FC - Real Madrid 2:3 sestupuje do 2. ligy Chelsea FC
 čtvrtfinále
ČF1 - 2 - 0
ČF2 - 1 - 0
 semifinále
SF1 - 0 - 1
SF1 - 0 - 1
 o umístění
o 5. - 4 - 0
o 3. - 0 - 1 po pen. (1:3)
FINÁLE - 0 - 1

 

konečné pořadí: Kikyn cup 1 - 1. liga
1. PSG Honza D.
2. Valencia CF Ondra P.
3. Tottenham Hotspur Danda Š.
4. Juventus FC Lukáš V.
5. VfL Wolfsburg Pepíno S.
6. FC Bayern München Péťa P.
7. Real Madrid CF Radek V.
8. Chelsea FC Venca F.

 

Střelci /uveden počet vstřelených branek/
4 - Negredo (Valencia CF)
3 - Cavani, Ibrahimovič (oba PSG)
2 - D.Costa (Chelsea), De Bruyne, Rodriguez (oba Wolfsburg), James (Real), Kane (Tottenham), Mandžukič (Juventus)
1 - Alderweireld, Chadli (Tottenham), Asamoah, Marchisio (Juventus), Aurier, Maxwell, Motta (PSG), Feghouli, Parejo (Valencia), Götze, Müller (Bayern), Perišič (Wolfsburg), Ronaldo (Real)

 

O uvolněné místo budou bojovat celky ze 2. ligy.
/5.1.2016 si účast v první lize vybojovala FC Barcelona (Luky W.)/